Sirop de Curmale x170ml Solaris
20 lei
Comandă Sirop de Curmale x170ml Solaris de la Farmacia Napofarm.
Profită reduceri și preț mic la Sirop de Curmale x170ml Solaris, numai la Farmacia Napofarm
Detalii produs Siropul de curmale Solaris este obtinut din suc concentrat de curmale. Curmalele sunt presate, tratate termic, apoi amestecul este filtrat si concentrat, fiind lăsat să scadă pană cand ajunge la consistenta dorită. Este un indulcitor natural si o alternativă sănătoasă la zahărul rafinat. Contine zaharuri sănătoase, vitamine (C, B, A), minerale (potasiu, magneziu, cupru) si antioxidanti prezenti in curmale. Beneficiile siropului de curmale: conferă energie, sustine tranzitul intestinal, mentine sănătatea sistemului nervos si osos. Poate fi folosit pentru indulcirea cafelei, ceaiului, laptelui, pentru a pregăti diverse dulciuri cu sirop de curmale, dar si ca topping pentru clătite, inghetată sau salată de fructe. Beneficii produs Contine vitamine si minerale Un bun inlocuitor al zahărului rafinatCe contine Siropul de curmale Solaris este obtinut din suc concentrat de curmale. 100% din ingrediente naturale, fără aditivi sau conservanti. Cum se obtine siropul de curmale Siropul de curmale este un indulcitor natural frecvent utilizat in bucătăria israeliană, apreciat in Orientul Mijlociu si nordul Africii. Este obtinut din fructele curmalului (Phoenix Dactylifera), cunoscut uneori si sub denumirea de finic. Curmalele sunt cunoscute si consumate de peste 6000 de ani. Stiai că siropul de curmale este mentionat chiar si in scrierile antice cuneiforme din Mesopotamia? Aceasta pentru că in acele timpuri, siropul de curmale era principalul indulcitor folosit in alimentatie. Pentru obtinerea siropului, se indepărtează mai intai samburii curmalelor, după care fructele sunt presate si tratate termic. Amestecul este apoi filtrat si concentrat, prin evaporarea continutului de apă. Se lasă să scadă pană cand se obtine consistenta dorită. In urma acestui proces se obtine un nectar (similar ca si textură cu melasa) care contine vitaminele si mineralele din compozitia curmalelor. Procesul nu implică un adaos de aditivi sau conservanti. Valori nutritionale 100 g de sirop de curmale prezintă următoarele valori medii ale macronutrientilor: Grăsimi – 0,1g (din care acizi grasi saturati < 0,1g) Glucide – 88 g (din care zaharuri – 86g) Proteine – 1,4g Sare – 0,2g Valoare energetică – 271 kcal Beneficiile siropului de curmale Concentratul din sirop de curmale este o alternativă sănătoasă pentru zahărul alb si alti indulcitori obtinuti prin procese de rafinare. Consumul acestuia este asociat cu mai multe beneficii pentru organism, datorate nutrientilor din curmale si procesului tehnologic simplu, prin care acestea sunt transformate intr-un sirop delicios. Iată care sunt avantajele consumului de sirop de curmale: sursă de zaharuri sănătoase – siropul de curmale contine zaharuri naturale, neprocesate (in special fructoză si glucoză), care iti potolesc pofta de dulce si iti conferă energie. este un foarte bun inlocuitor pentru zahărul alb rafinat. contine vitamine si minerale – o mare parte din nutrientii prezenti in curmale se regăsesc si in sirop. Curmalele contin vitamina C, vitamine din complexul B (B3, B5, B6, B2, B1, B9), vitaminele A, K. Curmalele sunt şi o sursă importantă de potasiu, avand in compoziţia lor o cantitate aproape dublă de potasiu comparativ cu bananele. De asemenea, contin magneziu, calciu, fosfor, fier, cupru, mangan, seleniu. prezintă in compozitie antioxidanti – antioxidantii combat efectele nocive ale radicalilor liberi si protejează celulele impotriva stresului oxidativ. Curmalele contin trei tipuri principale de antioxidanti: flavonoide, carotenoide si acizi fenolici. Flavonoidele sunt antioxidanti puternici care pot reduce inflamatiile, fiind intens studiate pentru potentialul lor de a diminua riscul aparitiei diabetului, a bolii Alzheimer si a unor tipuri de cancer. Carotenoidele sustin sănătatea inimii si a ochilor, reduc riscul aparitiei unor afectiuni oculare, cum ar fi degenerescenta maculară. Acidul fenolic are proprietăti antiinflamatoare si de prevenire a cancerului si afectiunilor cardiovasculare. are un indice glicemic mic – siropul de curmale are un indice glicemic mic, cu valoarea 47. Acest indice este mai mic decat al altor indulcitori cum sunt zahărul alb (70), mierea (55) si siropul de artar (54). Consumat in cantităti mici, nu provoacă o crestere bruscă a nivelului de glucoză din sange si ajută la mentinerea glicemiei in parametri normali. Potasiul din compozitia siropului este de asemenea important pentru sinteza insulinei. mentine sănătatea oaselor – datorită continutului bogat in calciu, magneziu si fosfor, săruri minerale importante pentru mentinerea densitătii osoase si preventia osteoporozei. sustine sănătatea sistemului nervos – vitaminele din complexul B, potasiul si flavonoidele ce se regăsesc in fructele curmalului sunt importante pentru buna functionare a sistemului nervos, măresc eficacitatea si promptitudinea reflexelor, stimulează functiile cerebrale, conferă viteză in gandire. Pot preveni aparitia accidentului vascular cerebral. conferă energie – continutul de Zahar si indulcitori - Solaris