SOLARIS Seminte de In, 150g
4 lei
Comandă SOLARIS Seminte de In, 150g de la farmacia Spring Farma.
Profită reduceri și preț mic la SOLARIS Seminte de In, 150g, numai la Spring Farma.
Beneficii produs SOLARIS Seminte de In:Continut ridicat de fibre;Bogate in grasimi vegetale Omega 3-6-9;In ceea ce priveste oligoelementele, semintele de in sunt bogate in vitamine si minerale, precum:vitamine: din complexul B (B1 – in procent mare, B9, B6, B3, B5 si B2), vitamina K, E si C.minerale: mangan, fosfor, magneziu, fier, calciu, potasiu, cupru, seleniu.Popularitatea in crestere a semintelor de in se datoreaza beneficiilor multiple pe care acestea le confera organsimului, beneficii care au facut posibila incadrarea acestora in lista superalimentelor. Te invitam sa descoperi alaturi de noi cele mai importante beneficii ale consumului semintelor de in.sustin buna functionare a sistemului digestiv – semintele de in contin atat fibre solubile, cat si insolubile, ambele timpuri de fibre actionand in sens benefic asupra sistemului digestiv. Pe de-o parte, fibrele solubile contin mucilagii si au rolul de a mari volumul scaunelor si de a incetini ritmul digestiei, regland, totodata, nivelul de zahar din sange si nivelul colesterolului. De cealalta parte, fibrele insolubile actioneaza ca un laxativ natural, imbunatatesc peristaltismul intestinal, digestia si previn constipatia, fiind utile si in cazul sindromului de colon iritabil.scad nivelul colesterolului „rau” – conform unui studiu, consumul timp de 3 luni a 3 linguri de pulbere de seminte de in macinate a avut drept efect o scadere cu 17% a colesterolului total si cu aproximativ 20% a colesterolului „rau”. Acest efect se datoreaza continutului bogat in fibre al semintelor de in, fibre care adera la sarurile biliare si sunt apoi eliminate de organism. Pentru refacerea sarurilor biliare, colesterolul este extras din sange si va fi folosit de ficat, intregul proces avand rolul de scadere a colesterolului.regleaza nivelul de zahar din sange – continutul de fibre insolubile al semintelor de in determina o incetinire a eliberarii zaharului in sange si o scadere naturala a glicemiei. Sunt benefice in alimentatia persoanelor cu diabet.confera sanatate inimii – acizi grasi de tip Omega 3, fibrele si lignanii au afecte benefice considerabile asupra inimii, putand preveni aparitia afectiunilor cardiovasculare. Conform unui studiu, consumul zilnic a unei cantitati de 30 g de seminte de in, timp de 6 luni, a condus la scaderea presiunii sistolice si diastolice. Pe langa rolul de reglare a tensiunii arteriale, acizii grasi Omega 3 si in special lignanii pot micsora raspunsul inflamator al organismului, reducand inflamatiile de la nivelul arterelor si prevenind acumularea de placi in artere (ateroscleroza). Sunt utile si in caz de aritmie si insuficienta cardiaca.pot reduce riscul aparitiei cancerului – lignanii din compozitia semintelor de in au proprietati antioxidante si estrogenice, ce au fost asociate cu reducerea riscului de aparitie a cancerului. Semintele de in contin de 800 de ori mai multi lignani decat alte alimente. Conform unor studii, consumul de seminte de in a contribuit la reducerea riscului cancerului la san, cancerului de prostata si de colon. Lignanii si acizii grasi de tip Omega 3, precum si alti compusi cu proprietati antioxidante ce se regasesc in semintele de in pot contribui la reducerea incidentei si dezvoltarii tumorilor.pot ameliora simptomele menopauzei – rezultatele unui studiu realizat asupra unor femei aflate la menopauza a aratat ca in cazul acestora, consumul de doua ori pe zi a cate 2 linguri de seminte de in, combinate cu iaurt, cereale cu lapte sau suc, a redus aparitia, dar si intensitatea bufeurilor cu pana la 57%. Efectele maxime au fost constatate dupa 2 saptamani de consum, iar concluziile studiului au corelat aceste efecte cu continutul de lignani al semintelor de in, care a favorizat productia de estrogen, generand o reducere a simptomelor menopauzei.pot diminua simptomele artritei – lignanii si acizii grasi de tip Omega 3 (ALA) au proprietati antiinflamatorii, ce pot ameliora unele simptome precum durerile articulare si rigiditatea articulara, fiind benfice in caz de artrita reumatoida, lupus.regleaza greutatea corporala – continutul bogat in grasimi sanatoase si fibre confera o senzatie indelungata de satietate, prin incetinirea digestiei si activarea hormonilor ce controleaza si suprima in mod natural apetitul. Aceasta va avea ca efect, un consum mai mic de calorii in restul zilei si, implicit, o pierdere in greutate.efecte benefice asupra pielii – pulberea de in (faina din seminte macinate de in) administrata extern, prin aplicatii locale, impreuna cu alte ingrediente sau doar cu apa (in cataplasme sau masti corporale ori faciale) contribuie la mentinerea elasticitatii pielii, hidrateaza si previne ridurile si imbatranirea tenului. De asemenea, are un rol antiseptic si calmant.Mod de consum SOLARIS Seminte de In:Principalele modalitati in care poti consuma seminte de in sunt fie intregi, fie macinate. Daca optezi pentru consumul de seminte de in intregi, e bine sa le hidratezi inainte in apa sau sa le lasi cateva minute la hidratat chiar in amestecul in care le consumi, daca acesta contine lichide (de exemplu, in iaurt). De asemenea, poti folosi seminte de in macinate, preferabil chiar de tine, cu ajutorul unei rasnite de cafea, pentru a obtine o faina pe care o poti adauga in blatul sau in compozitia unor deserturi vegane sau raw-vegane sau a unor biscuiti sau „painici” sanatoase.Cele doua modalitati de consum enumerate anterior permit ca semintele de in sa fie digerate. Daca sunt consumate intregi, exista o mare probabilitate ca ele sa treaca prin intestine nedigerate, nutrientii acestora nefiind asimilati corespunzator in fluxul sanguin.Semintele de in au un gust placut, destul de bland, si o aroma similara nucilor, fiind ingredientul ideal atat pentru mancarurile dulci, cat si pentru cele sarate. Semintele de in maronii au o aroma mai puternica decat cele aurii. In functie de intensitatea preferata, poti opta pentru una dintre cele doua variante.Poti folosi semintele de in ca atare, presarandu-le peste salata sau integrandu-le in dressing. De asemenea, poti apela la un mix de seminte oleaginoase. Amestecul „Seminte pentru salata” de la Solaris vine in intampinarea ta, cu un amestec de seminte oleaginoase, gustoase si cu efecte benefice asupra organismului, pe care le poti adauga la salata favorita: seminte de susan, seminte de floarea soarelui, seminte de in maro, seminte de chia, seminte de pin, seminte de dovleac.Adauga seminte de in in cerealele cu lapte (in musli, granola ori fulgi de ovaz simpli, inmuiati in lapte), in iaurt, in sucuri sau smoothie-uri ori diverse shake-uri, pentru un mic dejun nu doar sanatos, ci si satios. De asemenea, poti adauga seminte/ faina din seminte de in in produsele de panificatie: in paine, peste covrigi, in diverse retete de biscuiti (crackersi) sau lipii vegane/raw-vegane, in aluatul unor clatite sau in orice aluat in care ai nevoie de un liant.Poti adapta retetele clasice, inlocuind oul din compozitia acestora cu ajutorul unui „ou vegan” pe care il poti obtine foarte simplu, cu ajutorul unei linguri de faina de in amestecata cu trei linguri de apa fierbinte. Acest „ou vegan” are o calitate gelatinoasa si emulsifianta si poate fi folosit ca agent de legare in unele produse care necesita coacere sau prajire. Cantitatea poate fi adaptata pana cand aluatul respectiv este bine inchegat.Faina de in poate fi folosita cu succes in compozitia bomboanelor, a brioselor, a unor batoane energizante vegane. De asemenea, este un liant excelent in retetele de burgeri si chiftele vegetariene ori vegane. Semintele de in sunt un ingredient esential in dieta cu un aport marit de grasimi sanatoase (dieta ketogenica).Precautii / Atentionari SOLARIS Seminte de In:O cantitate obisnuita, moderata, de pana la 40-50g (4-5 linguri de seminte de in) in consumul zilnic nu este asociata in majoritatea cazurilor cu efecte adverse. Daca sunt consumate in cantitati mari si nu sunt insotite de o cantitate suficienta de apa sau alte lichide, semintele de in pot provoca: balonare, gaze intestinale si diaree.Pentru a evita aceste efecte nefaste, se indica o crestere gradata a aportului de seminte de in in alimentatie si un consum adecvat de lichide, pentru o mai buna adaptare a organismului la consumul marit de fibre. Se poate porni de la un consum zilnic de 10-20 g de seminte.Consumul de in este contraindicat in cazul alergiei la in si diaree. De asemenea, se recomanda anumite precautii in ceea ce priveste:femeile insarcinate, femeile care alapteaza si copiii mici;dezechilibrele hormonale accentuate – mai ales pentru femei, din pricina fitoestrogenilor din compozitia semintelor de in.tratamentul anticoagulant – similar anticoagulantelor (de exemplu, warfarina sau aspirina), consumul de in diminueaza coagularea sangelui, iar administrarea simultana a celor doua ar putea creste riscul de sangerare. Unele surse indica oprirea consumului de in cu 2 saptamani inainte de o operatie chirurgicala.tratamentul antidiabetic – administrarea simultana a tratamentului antidiabetic alopat si a semintelor de in ar putea conduce la o scadere prea mare a glicemiei.tratamentul pentru scaderea tensiunii arterialemedicamentatia anti-inflamatorieIntrucat nu au fost realizate suficiente studii stiintifice care sa indice cu exactitate categoriile susceptibile pentru a resimti efecte adverse in urma consumului de seminte de in, se recomanda ca in cazul unor afectiuni si a unor tratamente alopate (in mod special pentru cele enumerate mai sus) sa se solicite opinia avizata a unui medic, pentru a se putea stabili gradul de interactiune al semintelor de in cu efectele tratamentului urmat.
SOLARIS – Nutritie sanatoasa